Fiske på fjordenNesvika med båtutleigeVannskiTre båter 2Albin Ballad i Nesvika 1Fiske på dramatisk
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Båtutleie – Finn ditt fjordparadis

På grunn av høye driftskostnader er det nå svært få igjen som tilbyr båtutleie på Hardangerfjorden. Men de entusiastiske tilbakemeldingene vi får fra våre kunder har gjort at vi likevel holder ut. For det er virkelig noe eget å oppleve Hardangerfjorden – fra fjorden. Innenfor vårt nærområde har vi både det nyopprettede landskapsvernområdet i Fyksesundet og Folgefonna Nasjonalpark rett over fjorden, for å nevne noe. Hardangerfjorden er fullspekket med vakre syn, og det skiftende været skaper stadig nye stemninger. Se for deg at du kommer glidende inn i bukten bak Klyvehalvøya, der fjellene reiser seg mot 800 meter. Der er så smalt at vinden ikke slipper til og fjorden er speilblank. Snart oppdager du himmelen og fjelltoppene i dypet under deg. Det gir en optisk avstand på 1600 meter.

Båttyper

 • Robåt 2
 • Båt med 6 Hk: 1
 • Båt med 15 Hk: 1
 • Båt med 25 Hk: 2
 • Båt med 30 Hk: 2
 • Båt med 50 Hk: 1
 • Båt med 60 Hk: 1
 • Livvester inkludert for alle ombord

Aktiviteter og opplevelser på fjorden

Strandhogg og sightseeing

Vi mener at Hardanger presenterer seg best fra fjordsiden. Den beste måten å gjøre seg kjent med vårt unike landskap, er med vår racerbåt som gir en særlig frihetsfølelse. Her har du tilgang til tre gjestehavner med god service og på kort tid er du omgitt av helt uberørt natur. Utstyrt med nistekurv og grill kan du gå i land på et av de mange svabergene. Innen dagsradius med 15, 25,  eller 30Hk-båten når du rundt den delen av Hardangerfjorden vi kaller Ytre Samlafjorden. I denne delen av fjordbassenget finnes det fire øyer, et fuglereservat og Norges nest smaleste fjord. På fjordkartet har vi merket av de stedene som er finest å besøke.

Oksenfjella frå fjordenBåthavna i HerandFoss i FyksesundsfjordenStrandhogg med racerBotnen fra fjordenFyksesundsfjorden

Fiske

Totalt finnes det 54 fiskeslag i Hardangerfjorden. De mest vanlige å få er sei, lyr, torsk og lange. Du får også knurr, bergylt og steinbit. Til tider er det også en god del makrell i fjorden. Den sikreste måten å fiske på, er ved dorging. Du bygger da opp et såkalt paternostersystem med sildesluker og bommer med brisling på slukene. Fiskeharpe uten lodd kan være en rimeligere erstatning. Den andre måten er pilking. Du pilker en meter over grunnene med reker eller levende agn. Vi forteller om de beste plassene. Stangfiske med sluk kan du naturligvis også prøve, men det er mer usikkert. Fiske etter ål med ruse i elvemunningene kan også prøves i sesongen. Når du leier båt hos oss, kan du få med deg en bøtte, fiskefjøl og en god kniv. Dermed kan du gjøre fangsten ren, måkene gleder seg og vi slipper lukt av fiskeslo i avfallet. Ved behov kan vi sette frem et sløyebord og vann til rensing og filetering. Vi har også ekstra frysekapasitet for å ta vare på fangsten.

SteinbitFiske på dramatiskFiske på fjorden

Vannsport

Hos oss kan du leie vannski og inner tube sammen med racerbåten. Det beste stedet å starte fra er badebrygga. Som fører av båten er det viktig at du tar hensyn til de som bader. Vær også oppmerksom på at båten bruker mer drivstoff enn vanlig ved bruk av vannski og tube.

Båtutleie med inner tube

Seiling

Seglbåten er på 30 fot av typen Albin Ballad. Hun er en familievennlig og solid havseiler. Med denne farkosten kan du ta med familie eller venner på en enestående opplevelsestur. Hardangerfjorden og Sunnhordlandsbassenget byr både på en rekke spennende, bortgjemte steder og flotte gjestehavner med god service. For å leie seilbåten, må du ha seilererfaring. Båten leies ut for minimum fire døgn av gangen. Etter inngåelse av leieavtale, får du en innføring om båtens tekniske sider. Sjøkart for Hardangerfjorden og Sunnhordlandsbassenget følger med.

Dramatisk fjordAlbin Ballad i Nesvika 1Sailing with JanAnne holding TinkaAlbin Ballad i skumring

Teknisk informasjon

 • Soveplass til maks 6 personer
 • Bysse med gasskomfyr
 • Toalett og stor vanntank
 • Motor: 9Hk
 • Seil: Fokke, storseil og spinnaker
 • Autopilot og dybdemåler
 • Slepejolle

Båtutleie av seilbåt

Sikkerhet ombord

Vi er opptatt at du skal få en trygg og flott opplevelse på fjorden. Flytevester er alltid inkludert når du leier båt hos oss og er påbudt ombord. Alle motorer er utstyrt med dødmannsknapp som sikrer at båten stopper dersom føreren faller over bord. Ved behov, får du en innføring om bruk av motor, båt, utstyr og fortøying. Skal du langt av gårde, anbefaler vi at minst én av dere har med mobiltelefon, slik at man kan gi melding dersom noe uforutsett skulle inntreffe. Ved leietid på mer enn én dag, skriver vi leieavtale. Våre retningslinjer er i tråd med norsk lovgivning. Du må derfor være over 16 år for å leie motorbåt hos oss. For leie av båt med 15Hp ser vi helst at du har erfaring. For å leie båt med 30Hp må du ha båtførersertifikat. Vi hjelper deg gjerne med tips om gode fiskesteder, flotte rastesteder og interessante attraksjoner. Fjordkart er tilgjengelig i resepsjonen.

Priser

Type Motor 4 timer 6 timer 8 timer / dagspris Uke
Robåt 200,- 260,- 300,- 990,-
Åpen* 6 Hk 480,- 720,- 840,- 4 200,-
Med rattstyring* 15 Hk 600,- 900,- 1 050,- 5 250,-
Med rattstyring* 25 Hk 680,- 1.025,- 1 200,- 6 000,-
Med rattstyring* 25 Hk 680,- 1 025,- 1 200,- 6 000,-
Med rattstyring* 30 Hk 720,- 1 080,- 1 260,- 6 300,-
Med rattstyring* 30 Hk 720,- 1 080,- 1 260,- 6 300,-
Speedboat 50 Hk 1 000,- 1 500,- 1 900,- 9 500,-
Speedboat 60 Hk 1 140,- 1 710,- 2 070,- 11 000,-

Livvester er inkludert for alle om bord * Ferdigblandet bensin kommer i tillegg: Kr 25,- per liter ** Særlige vilkår gjelder. Minimum 4 dager leie Vannski og -tube leies ut på forespørsel

Utleiebåtene er tilgjengelige fra april til september

 

Bestill nå!


Ofte stilte spørsmål om båtutleie

Spørsmål: Når på året kan jeg leie båt?
Svar: Båtsesongen er fra 15. april til 15. september.

Spørsmål: Hva er aldersgrensen for å leie båt?
Svar: For å leie robåt må du være 12 år. For motorbåter opp til 15Hk må du være minst 16 år. For 30Hk må du i tillegg ha båtførersertifikat.

Spørsmål: Trenger jeg fiskekort?
Svar: Du trenger ikke fiskekort for å fiske i fjorden. Fiskekort trengs kun for elver og vassdrag.

Spørsmål: Kan jeg gå i land fra båten hvor som helst?
Svar: I Norge har vi både en Strandplanlov og Allemannsretten som er ment for å sikre publikum tilgang til våre felles goder. Privat eiendomsrett gjelder likevel i strandsonen. Vær oppmerksom på dette i bebyggede områder. Videre anbefaler vi at du holder minst 50 meters avstand fra fiskeoppdrettsanlegg.

Spørsmål: Leier dere ut kanoer og kajakker?
Svar:  Nei, dessverre. Vindforholdene på Hardangerfjorden gjør at risikoen er for høy. Fyksesundsfjorden egner seg derimot bedre. Kajakker kan leies av Fyksesund Braut som nås på Tlf: 90 40 53 25

Spørsmål: Hvilke problemer kan oppstå underveis?
Svar: Noe du bør være oppmerksom på, er at propellen unngår å vikle seg inn i tau. Vær også oppmerksom på flo og fjære når du drar båten i land. Når du kommer tilbake, kan du oppleve at propellen ligger på steinene selv om båten flyter.

Spørsmål: Hvem har ansvaret hvis noe går galt?
Svar: Ved leien er ansvaret delt slik: Utleier har ansvaret for at båt og motor er i god stand, og at du som leier får den nødvendige informasjon om bruken. Som leier er du i prinsippet ansvarlig for alle situasjoner som kan oppstå i leietiden. Dette gjelder også problemer av typen force majeure.